500 g bietjes, gewassen maar niet geschil; d, loof op 5 cm afgedraaid 6 dl zwarte-bessensap 15 g gelatinepoeder - Limoen-yoghurtsaus 250 g bulgaarse yoghurt 2 limoenen, het sap en de fijngeraspt; e schil versgemalen zwarte peper Kook de bietjes in een steelpan met ruim kokend water in ongeveer 25 minuten gaar. Giet ze af in een vergiet en laat ze even afkoelen. Schil ze vervolgens terwijl ze nog warm zijn. Leg er vijf apart en snijd de rest met een scherp mes in dunne plakjes. Verdeel de plakjes over zes puddingvormpjes met een inhoud van 1 1/4 dl elk. Breng het bessensap in een zuurbestendige steelpan aan de kook. Neem de pan van het vuur en strooi de gelatine over de hete vloeistof. Giet wanneer de gelatine volledig is opgelost het mengsel in de vormpjes. Zet de vormpjes dan ongeveer één uur in de koelkast tot de gelei is opgestijfd. Maak intussen de saus. Giet de Bulgaarse yoghurt in een kom en klop er dan met een kleine garde de rasp en het sap van de limoenen door. Zet de saus in de koelkast. Haal de puddinkjes uit de vorm door eerst de onderkant van de vormpjes enkele tellen in een pan met kokend water te houden. Stort ze dan op een dienschaal. Snij de apart gehouden bieten in plakjes en schik die rond de puddinkjes. Dien ze onmiddellijk op met de limoen-yoghurtsaus. -
Puddinkjes van biet en zwarte bessen is een recept van De Virtuele Keuken