Sorbet met wijn (sorbet au vin)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 ml water 200 gm suiker 1/2 vanillestokje 1 citroen 1 fles wijn: b.v. champagne, port, s; auternes, samos, sherry
Voorbereiding
: Deze sorbet kan men ook met likeur maken. Men neemt dan 0, 8 dl likeur, b.v. anisette, curacao, chartreuse enz. Rasp de schil van de citroen en doe ze samen met het water, de suiker en het vanillestokje in een pan. Breng het mengsel aan de kook. passeer het mengsel en laat het afkoelen. Pers de citroen uit en geef het sap bij de rest. Vries het mengsel in de sorbetière in. Zet de wijn of likeur die U wenst toe te voegen ook in de vrieskast en als het mengsel begint te bevriezen, voeg dan de gekozen wijn of likeur toe. Vries de compositie verder stijf.

Sorbet met wijn (sorbet au vin) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Kip met rijsttimbaaltje en courgettestukjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vruchtenstrudel
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tomaten coq au vin met saffraanmayonaise
2 uur-
Bekijk recept
Snelle coq au vin blanc
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Twee soorten chocolade ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Tropische zon
Nagerecht
Bekijk recept
Carpaccio van ananas met limoen- en muntsorbet
Nagerecht
Bekijk recept
Mangosorbet
15 min Nagerecht
Bekijk recept