Pavé met chocolade (pavé au chocolat)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

100 gm chocolade, bitter of melk 100 gm boter 1 eetlepel crème de menthe of kirsch 2 eieren 1 borrelglas crème de menthe roomijs
Voorbereiding
: Smelt de chocolade au bain marie. Roer de boter zacht. Scheid de eigelen van de witten. Doe de eidooiers in een kom en voeg de gesmolten chocolade toe. Klop dit mengsel door elkaar en voeg de boter toe. Dan weer mengen. Klop de eiwitten zeer stijf. Spatel ze voorzichtig door de chocolademassa en voeg de eetlepel likeur toe. Schep de massa in een cakevorm en zet deze in de koelkast totdat de massa opgestijfd is. Om de pavé uit de vorm te halen dompelen we de vorm even in warm water. Snij de pavé in schijven, serveer ze met engelse saus, welke met een glaasje crème de menthe op smaak is gebracht, en met een bolletje roomijs.

Pavé met chocolade (pavé au chocolat) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

IJskoffie met advocaatroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept
After Eight
10 min Snack
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Omelet met paddenstoelen
30 min
Bekijk recept
Gazpacho met geroosterde paprika
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zweedse broodsalade
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Toast met geitenkaas, peer en amandel
10 min
Bekijk recept