Ijs nelusco ( glace nelusco)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

300 gm suiker 12 eidooiers 1 liter melk 2 eetlepels oploskoffie 3 eetlepels cognac ----VOOR DE SAUS---- 250 gm chocolade 50 gm boter 4 eetlepels water
Voorbereiding
: Klop de eidooiers samen met de suiker totdat de compositie licht van kleur en schuimig is. Breng de melk aan de kook en geef deze langzaam onder kloppen bij het eimengsel. Zet dit op zacht vuur en verwarm onder voortdurend roeren totdat de crème dikker wordt. Haal dan de pan onmiddellijk van het vuur. Los de koffie op in enkele eetlepels water en voeg deze, samen met de cognac bij de crème. Als de crème afgekoeld is vriezen we hem in een sorbetière in. Voor de chocoladesaus smelten we au bain marie de in stukken gebroken chocolade met het water. Van het vuur af werken we er de boter door. De saus moet vloeibaar zijn. Houd de saus au bain marie warm. Bij het serveren geven we de warme chocoladesaus over het ijs.

Ijs nelusco ( glace nelusco) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker


Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept