Chocolade-ijs (glace au chocolat)

3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

5 eidooiers 200 gm suiker 1/2 liter melk 25 gm cacaopoeder
Voorbereiding
: Doe de eidooiers met de suiker in een kom en klop ze totdat ze schuimig en heel licht van kleur zijn. Schenk de melk in een pan, voeg het cacaopoeder toe en breng het aan de kook. Voeg de chocolade melk langzaam, onder voortdurend roeren bij de eidooiers en passeer de compositie in een pan. Laat onder voortdurend roeren de pan warm worden op heel zacht vuur, totdat de compositie dik wordt en de lepel blijft bedekken. Laat ze daarna onder af en toe roeren afkoelen. Vries de crème in een sorbetière in.

Chocolade-ijs (glace au chocolat) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

IJskoffie met advocaatroom
10 min Nagerecht
Bekijk recept
King Alfonso II
10 min Snack
Bekijk recept
After Eight
10 min Snack
Bekijk recept
Heel Holland Bakt: moelleux au chocolat
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept