Chocolade-cashewnoten-mousse

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

50 gm in stukjes gebroken bittere chocol; ade 100 gm suiker 5 eieren 100 gm gemalen cashewnoten 200 deciliter slagroom Doe de stukjes chocolade in een kom. Plaats de kom in een pan water dat tegen de kook aan wordt gehouden en laat de chocolade smelten. Voeg de suiker toe en laat deze onder voortdurend roeren smelten. Neem de kom uit de pan. Splits de eieren. Roer de eidooiers een voor een door het chocolade- mengsel. Roer de gemalen noten door het mengsel. Sla de slagroom en de eiwitten in aparte kommen stijf. Schep eerst de slagroom en tenslotte de stijfgeslagen eiwitten door het chocolade-nootmengsel. Verdeel de mousse over glazen schaaltjes en laat het nagerecht in de koelkast opstijven en door en door koud worden.

Chocolade-cashewnoten-mousse is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Braambessenmousse met violettesnoepjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kersen-ricottamousse
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Polonaise-gebakjes
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Stroopwafel-scheptaart
2 uur-
Bekijk recept

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept