Cappucino ijs

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

12 eierdooiers 250 ml volle melk 150 ml slagroom 75 gm witte bastardsuiker 5 gm vanillesuiker 1 of twee zakjes nescafe oploscappuc; ino 1 reep pure chocolade Met mijn Philips ijsmachine maak ik de lekkerste ijstoetjes tegenwoordig zelf. Het klinkt als reclame, zo is het niet bedoeld (ik heb ook geen aandelen). Alleen is het leuk als je alle gangen zelf maakt, ook het ijsje toe zelf te bereiden. Na enige malen experimenteren heb ik dit Cappucino-IJs gemaakt, en dat was errug lekker
Voorbereiding
: Klop de eierdooiers, de suiker en de vanillesuiker licht en schuimig. Voeg al roerende de melk toe. Klop de slagroom bijna stijf. Vermeng de geklopte slagroom met de rest van de ingredienten. Voeg toe het zakje (of twee) Cappucino. Maal in de keukenmachine de reep chocolade en voeg vervolgens de kleine brokjes toe aan het mengesel. Het mengsel gaat vervolgens 40 a 50 minuten in de ijsmachine. Het ijs is klaar als de machine stopt (bij mij) of als het ijs voldoende stevig is. Tip: Serveer met niet al te zoete slagroom, decoreer met extra gemalen stukjes pure chocolade en pure cacao. Direct koffie erbij serveren.

Cappucino ijs is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Soep van rabarber met rood fruit en vanille-ijs
Nagerecht
Bekijk recept
Hazelnootsoesjes met ijs
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Spoom van meloenijs en champagne
10 min
Bekijk recept

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Cappucino-brownies
50 min-
Bekijk recept
Paddenstoelen Cappucino
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Cappucino Van Asperges En Waterkers
30-60 min -
Bekijk recept