Bevroren mousse met aardbeien (mousse glacée aux fraises)

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

750 gm aardbeien 250 ml slagroom 1/2 citroen 90 gm suiker 5 gm gelatine
Voorbereiding
: Maak de aardbeien schoon. Pers de citroen uit. Bewaar enkele aardbeien voor garnering en wrijf de rest door een zeef. Meng de puree met de suiker en het citroensap. Week de gelatine in water. Verwarm ze daarna in 3 eetlepels water totdat ze opgelost is. Meng de puree zorgvuldig met de gesmolten gelatine. Klop de slagroom stijf en meng het grootste gedeelte door de aardbeienpuree. Doe de compositie in een vorm en laat ze gedurende enkele uren in de koelkast opstijven. Garneer met de rest van de slagroom en de achtergehouden aardbeien. Bron: Mailinglist De Heksenketel (M. Welman)

Bevroren mousse met aardbeien (mousse glacée aux fraises) is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Tarte au fraises
70 min Nagerecht
Bekijk recept
Fraises-au Choclat, Lekkere Bonbon
0-10 min -
Bekijk recept
Roomijs met aardbeien romanoff (glace au fraises romanoff)
Bekijk recept
Ijssoufflé met aardbeien ( soufflé glacé aux fraises)
Bekijk recept

Waterijsjes van fruitmix
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Braadworstschotel met erwten en munt
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Speklapjes met witlof uit de oven
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept