Kaas fondue

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

200 gm geraspte emmental 400 gm geraspte gruyère 1 teentje knoflook 1 grote koffielepel maïzena 350 ml droge witte wijn 1 koffielepel vers citroensap 1 klein glaasje kirsch of andere vruchtenb; randewijn 1 nootmuskaat, peper 2 stokbroden De fonduepan inwrijven met een teentje knoflook en hierin op het fornuis 3 dl droge witte wijn verwarmen. Een theelepel citroensap, geraspte Emmental en Gruyèret toevoegen. Roeren tot de fondue kookt en de kaas gesmolten is. 1 theelepel maïzena ,met een glaasje Kirsch of andere fruit-alkohol mengen, in de pan doen en met peper en nootmuskaat kruiden. Nu de fonduepan op het brandende pitje zetten en dan begint de feestelijke maaltijd, waarbij iedereen z'n vork met een stukje brood in de fondue doopt en tegelijk goed omroert, zodat het kaasmengsel tot het einde toe smeuïg blijft.

Kaas fondue is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Fondue Savoyarde
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kaasfondue met paddestoelen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geitenkaasfondue
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse kaasfondue
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept