200 gm geraspte emmental 400 gm geraspte gruyère 1 teentje knoflook 1 grote koffielepel maïzena 350 ml droge witte wijn 1 koffielepel vers citroensap 1 klein glaasje kirsch of andere vruchtenb; randewijn 1 nootmuskaat, peper 2 stokbroden De fonduepan inwrijven met een teentje knoflook en hierin op het fornuis 3 dl droge witte wijn verwarmen. Een theelepel citroensap, geraspte Emmental en Gruyèret toevoegen. Roeren tot de fondue kookt en de kaas gesmolten is. 1 theelepel maïzena ,met een glaasje Kirsch of andere fruit-alkohol mengen, in de pan doen en met peper en nootmuskaat kruiden. Nu de fonduepan op het brandende pitje zetten en dan begint de feestelijke maaltijd, waarbij iedereen z'n vork met een stukje brood in de fondue doopt en tegelijk goed omroert, zodat het kaasmengsel tot het einde toe smeuïg blijft.