----Voor de flensjes:---- 100 gm bloem 1 ei 300 deciliter melk 1 zout, 1 peper 1 boter of margarine ----Voor de ragout:---- 50 gm boter 50 gm bloem 1/2 liter melk 1 groentebouillontablet 250 gm halfom geraspte belegen kaas en 1 maasdammer 1 zout, peper De bloem en het ei vermengen, geleidelijk aan de melk toevoegen, tot een glad beslag kloppen en er zout en peper doorroeren. Hiervan in een kleine koekepan 8 flensjes bakken en deze tussen twee borden warmhouden boven een pan kokend water. Voor de ragout de boter smelten, de bloem erdoor roeren en het mengsel 1 minuut laten garen. De melk al roerend, in gedeelten, toevoegen zodat een glad gebonden saus ontstaat. Het bouillontablet en 200 gram van de kaas in de saus oplossen en nog 2-3 minuten laten pruttelen. Op smaak brengen met peper en eventueel zout. De flensjes met ragout vullen, oprollen en in een ingevette ovenschaal leggen. De rest van de geraspte kaas over de flensjes strooien en onder een hete grill zetten tot de kaas net gesmolten is. Direct serveren. Lekker met gegrilde tomaten of courgette. Variatie: op de flensjes eerst een plak ham leggen, er dan ragout op scheppen en oprollen.