400 g (pandan) rijst 400 g kipfilet 1 bakje conimex kruidenpasta voor groene cu; rry conimex wok olie conimex satéstokjes 1 pakje conimex mix voor thaise nasi 400 g roerbakgroenten 50 g verse basilicumVoorbereiding swijze: - Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook. Voeg de rijst toe en kook deze in ca. 10 minuten gaar. Afgieten en terug in de pan met het deksel erop nog 3 minuten laten staan. Laat de rijst zonder deksel koud worden, als het snel moet geregeld omscheppen. - Steek de barbecue aan of verhit de grill, grillplaat of grillpan op de hoogste stand. - Snijd de kipfilet in lange brede repen (leg eventueel de repen kipfilet tussen 2 lagen huishoudfolie en sla ze met een deegroller voorzichtig plat). - Meng de kipfilet met de kruidenpasta en 2 eetlepels olie. Rijg de kipfilet aan satéstokjes. Kort laten trekken. - Meng in een kom de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie en de groenten. - Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de gemarineerde groenten ca. 5 minuten. Schep dan de rijst en de kruidenmix (uit het pakje) erdoor en roerbak nog 3 minuten. - Rooster ondertussen de kipspiesjes op de hete barbecue, onder de grill of in de grillpan in ca. 10 minuten aan beide kanten gaar. Geregeld keren. - Snijd of knip de basilicum in smalle reepjes. - Schep de Thaise nasi in diepe borden of kommen, leg de kipspiesjes ernaast en strooi de basilicumreepjes er royaal over.