1 ui 1 teentje knoflook 3 worteltjes 1/4 liter kippebouillon 3 eetlepels tomatenpuree 100 gm ontbijtspek in blokjes 25 gm boter 1 kip van circa 1 kg in vier stukke; n gesneden 2 deciliter droge witte wijn 1 zout 1 peper 2 eetlepels maizena 150 gm champignons 2 eetlepels fljngehakte peterselie Begin met de saus. Pel hiervoor de ui en het knoflook, snipper de ui fijn en pers de knoflook uit. Schrap de worteltjes, was ze en snijd ze in dunne plakjes. Roer de tomatenpuree door de bouillon. Doe het spek in een ovenvaste schaal van 2 l inhoud en dek deze af met keukenpapier. Bak het spek in 4-5 minuten in de magnetron op de hoogste stand knapperig bruin. Roer het tussendoor eenmaal door. Schep de ui en het de knoflook door het spek en verwarm alles onafgedekt 3-4 minuten op de hoogste stand tot de ui zacht is. Dep de stukken kip met een stuk keukenpapier droog en prik het vel op diverse plaatsen met een houten prikker in. Laat de boter in een braadpan of koekepan heet worden. Bak de kipdelen rondom snel bruin in de hete boter. Doe de kip met de worteltjes, de tomatenbouillon, de wijn en wat zout en peper naar smaak bij het uienmengsel, schep alles goed door en verwarm het afgedekt 16-18 minuten in de magnetron op 70% van het vermogen tot de kip gaar is. Roer van de maïzena met enkele lepels water een glad papje. Veeg de champignons met een vochtig doekje schoon en snijd ze in plakjes. Neem de kipdelen uit de saus en roer het maïzenapapje door de saus zodat deze gebonden wordt. Leg de kipdelen terug in de saus en bedek ze met de plakjes champignons en de fijngehakte peterselie. Verwarm het gerecht nog 4-5 minuten in de magnetron op 70% van het vermogen.