Focaccia

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

15 gm verse gist 300 ml lauw water 6 eetlepels olijfolie 550 gm bakkersbloem 2 theelepels zout 2 takjes verse rozemarijn, fijngehak; t 1 eetlepel grof zeezout Roer de gist met de helft van het water tot een papje. Klop er het resterende water en 4 el olie door. Zeef de bloem met het zout in een kom en werk er geleidelijk het gistmengsel door tot u een zacht deeg hebt. Kneed 10 minuten tot het glad is. Laat het afgedekt met ingevette plastic folie 2 uur rijzen in de kom tot het dubbele volume. Sla het deeg in en kneed er de rozemarijn door. Rol het deeg uit en druk het in een ingevette braadslee van 25 X 35 cm. Laat het deeg afgedekt met ingevette plastic folie rijzen tot het dubbele volume. Druk vlak voor het einde van de rijstijd met uw vingertoppen relief in het brood. Verwarm de oven voor op 220 gr. C. Bestrijk het brood met de resterende olie en bestrooi met zout. Plaats een bakblik met kokend water onderin de oven. Bak het brood in 20 minuten goudbruin. De focaccia bij voorkeur warm serveren.

Focaccia is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige ratatouillequiche
65 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade Shirazi
30 min-
Bekijk recept
Gemarineerde speklappen met bonenschotel
35 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept