Croissants

0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

1 portie gistbladerdeeg 1 bestrijken met: 1 ei losgeroerd met 1 el water Rol het deeg uit en laat het afkoelen zoals aangegeven. Rol het uit tot een lap van 35 X 55 cm. Snijd in de lengte doormidden. Snijd elke reep in 18 driehoekjes. Bestrijk de driehoekjes met losgeroerd ei en rol ze losjes op in de richting van de punt. Leg ze op een ingevette bakplaat en buig ze tot maantjes. Laat ze afgedekt met ingevette plastic folie circa 30 minuten rijzen. Verwarm de oven voor op 230 gr. C. Bestrijk ze opnieuw met ei en bak ze 15 tot 20 minuten.

Croissants is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Valentijnsontbijt met prosecco
15 min + 20 oventijd-
Bekijk recept
Croissant met brie en gember
10 min
Bekijk recept
Quicheparade met minitomaatjes
40 min- Lunchgerecht
Bekijk recept

Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Valentijnsontbijt met prosecco
15 min + 20 oventijd-
Bekijk recept
Croissant met brie en gember
10 min
Bekijk recept
Quicheparade met minitomaatjes
40 min- Lunchgerecht
Bekijk recept