300 gm zure appels 250 gm meel 3 theelepels bakpoeder 1 citroensap 1 snufje zout 125 gm suiker 1 afgestreken el kaneel 2 eieren 1 zakje vanillesuiker 75 ml olie 150 ml karnemelk met sap van van 1/2 citr; oen 75 gm chocoladevlokken 1 cacao 1 poedersuiker om te bestuiven Appels wassen, schillen en in vieren delen. Klokhuis verwijderen. Vruchtvlees in kleine stukjes snijden en direct bedruppelen met citroensap, ter voorkomeng van bruinkleuring. Meel en bakpoeder mengen, in schaal zeven. Zout, suiker, kaneel, vanillesuiker, eieren, olie en karnemelk tot een glad deeg verwerken. Appelstukken en chocoladevlokken voorzichtig erdoorroeren. 2-3 vormpjes in elkaar steken, voor 3/4 met deeg vullen. In voorverwarmde oven (200 graden/ gasstand 3/hetelucht 180 graden)ca. 25 - 30 minuten goudbruin bakken. Met cacao en poedersuiker bestoven serveren.