Courgettesalade Met Pijnboompitten

3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

2 courgettes (à ca. 1 rode ui (ca. 90 g) 3 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels witte-wijnazijn 1 eetlepel fijne suiker 20 g krenten 1/2 theelepel kaneelpoeder zout 2 eetlepels pijnboompitten 1 takje dille versgemalen peper Uiteinden van courgettes snijden. Courgettes wassen en in plakken van ca. 1/2 cm snijden. Ui pellen en snipperen. In koekenpan olie verhitten en hierin ui ca. 3 minuten fruiten. Courgetteplakken toevoegen en ca. 5 minuten roerbakken. Citroensap, azijn, suiker, krenten en kaneel toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Gerecht nog ca.8 minuten zachtjes koken tot vocht bijna verdampt is. Pijnboompitten in droge koekenpan lichtbruin roosteren. Salade in schaal laten afkoelen en liefst enige uren laten intrekken. Vlak voor serveren dille erboven fijn knippen en met pijnboompitten erdoor scheppen. Dit recept bevat per portie: 185 Kcal., 11 gram vet, 18 gram koolhydraten en 5 gram eiwit

Courgettesalade Met Pijnboompitten is een recept van De Virtuele Keuken

Dit vind je misschien ook lekker

Gebakken witlof met balsamico en pijnboompitten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met warme geitenkaas
15 oventijd min Voorgerecht
Bekijk recept
Romige champignon-pastaschotel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Courgettesalade met risotto
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoofde zalm met courgettesalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde tartaar met courgettesalade
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Courgettesalade
20 min Bijgerecht
Bekijk recept