Oostenrijkse Kaiserschmarren (pannenkoek Stukjes)

4
10-20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Wel de rozijnen met de rum in een kom. Splits de eieren. Klop in een ruime beslagkom de eierdooiers los met een garde. Voeg suiker, bloem, melk en een snufje zout toe en meng dit tot een glad beslag. Sla in een tweede vetvrije beslagkom de eiwitten stijf. Spatel deze voorzichtig door het beslag. Smelt in een ruime koekenpan de boter en giet het beslag hierin. Laat kort bakken op laag vuur en doe de rozijnen erbij. Keer het deeg als de onderkant goudbruin is. Bak ook deze kant goudbruin. Snij het deeg in stukjes, bestrooi met poedersuiker en serveer met kersenjam.

Oostenrijkse Kaiserschmarren (pannenkoek Stukjes) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sinaasappelvlaflip met chocosticks
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Chicken pie - pastei met kip en champignons
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pastasalade met brie
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sardines met olijven
5 min Snack
Bekijk recept

Jägertee
15 min
Bekijk recept
Oostenrijkse Pannenkoeken
30-60 min -
Bekijk recept
Oostenrijkse Apfelstrudel
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept
Oostenrijkse Chocoladetaart
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept