Perenterrine Met Geitenkaas En Pistachenootjes

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Dit recept is door Paul Fagel ontwikkeld in samenwerking met zijn zus Maryette die een kookschool heeft in Maarssen. Gebruik bij voorkeur ongezouten pistachenootjes en zachte geitenkaas. Schil de peren, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen. Snijd het vanillestokje open. Breng in een pan (geen aluminium!) de wijn met de port, de suiker, het vanillestokje en het kaneelstokje aan de kook. Voeg de peren toe en laat deze in circa 2,5 uur tegen de kook aan gaar worden. Hak de pistachenoten grof in de keukenmachine. Bekleed een terrine of cakevorm met plasticfolie. Vorm van de geitenkaas een dunne, lange rol die 2 cm korter is dan de vorm. Rol deze kaasrol door de pistachenoten. Week de gelatine circa 5 minuten in ruim koud water. Knijp de blaadjes goed uit en los ze van het vuur af op in de warme portgelei met peren. Laat de peren in port in een bak met koud water afkoelen tot de port iets lobbig begint te worden. Schep de helft van de portgelei met peren in de vorm. Laat dit in de koelkast circa 10 minuten opstijven. Leg de rol geitenkaas erop en schep hierop de rest van de peren met portgelei. Druk alles goed aan en laat de terrine in de koelkast in circa 4 uur opstijven. Keer de perenterrine op een plank, verwijder de folie en snijd de terrine in plakken van circa 2 cm dik. Leg op de borden elk twee plakken van de terrine.

Perenterrine Met Geitenkaas En Pistachenootjes is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde pepernoten
40 min Nagerecht
Bekijk recept
Lamsrolletjes met pistachenootjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Couscous met kip en abrikoos
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept