LINZENSALADE MET RODE UIEN EN ZONGEDROOGDE TOMATEN

8
30-60 min -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe de linzen in een pan, samen met het laurierblad, de azijn, 1 heel teentje knoflook, de suiker en een beetje zout en peper. Giet er ruim 1 liter water op, breng aan de kook en laat ongeveer 35 minuten zachtjes koken, totdat de linzen gaar zijn maar niet stuk gekookt. Giet de linzen af en verwijder het laurierblad en het knoflookteentje. Doe de linzen in een kom en laat afkoelen. Hak het resterende teentje knoflook en roer dit met de gesnipperde rode ui en de rest van de ingredienten door de linzen. Voeg zout en peper naar smaak toe en zet het voor het serveren een paar uur op een koele plaats. Maak deze salade een tijdje van te voren klaar, zodat de smaken goed in de linzen kunnen trekken.

LINZENSALADE MET RODE UIEN EN ZONGEDROOGDE TOMATEN is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met tomaten-vissaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersalade met cherry tomaten
20 min
Bekijk recept
Tomaten-currydip
5 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gegrilde zalm met tomaten-olijvensalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met feta, kerstomaten en jonge spinazie
Lunchgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met broccoli en ei
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linzensalade met paddenstoelen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept