Libanon Mahahi Batindshan Bi Zayt (gevulde Aubergines)

6
Langer dan 1 uur -
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwijder de stelen en snijd iedere aubergine in de lengte doormidden. Hol de helften met een scherp mes uit. Meng de rijst, walnoten, peterselie, ui, tomaten, rode of groene paprika, 1 theelepel zout en peper goed door elkaar. Vul de aubergines voor een kwart met dit mengsel. Leg de plakken tomaat in een zware braadpan en leg de aubergines er bovenop. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en voeg zoveel water toe dat de aubergines half onder staan. Doe het deksel op de pan, breng het aan de kook, draai het vuur laag en laat sudderen 45 minuten tot het gaar is. Haal na 30 minuten het deksel van de pan om de saus te laten indikken. Schep het over op een schaal, laat het afkoelen en serveer.

Libanon Mahahi Batindshan Bi Zayt (gevulde Aubergines) is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Groentelasagne met komijnrijst
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Moussaka
1u5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Auberginestoofpot met kikkererwten
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Fetasalade Uit Libanon
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Libanon: Rijstepudding (moegli)
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Libanon: Mankoesh
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Libanon: Eiersalade
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept