Orloffgebraad

4
Langer dan 2 uur -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Neem je gebraad dat je de vorige dag hebt klaargemaakt een snij dit in sneetjes van /-

0.5 cm.. Neem je vuurvaste schotel en leg vervolgens een plakje gebraad, een plakje kaas en dan een plakje hesp (ham) dan terug een plakje gebraad, een plakje kaas en dan een plakje hesp (ham) en zo voort tot alles op is. Zet dit nu gedurende een half uur a 45 min. in de oven op 180 graden en als je ziet dat de kaas goed gesmolten is ... is het orloffgebraad klaar. Als je het net in de oven hebt staan ga je de kaassaus maken. Neem het steelpannetje en doe er 1/2 liter melk en zet dit op het vuur en voeg er 4 eetlepels bloem bij, roer dit met een garde ondereen en doe er peper en nootmuskaat naar eigen smaak bij en blijf roeren tot het aan de kook komt en zet dan het vuur helemaal uit. Voeg dan de 200 gr. gemalen kaas toe en roer het er goed door. Je kan de kaassaus op twee manieren doen. 1 ste manier: als je ziet dat de kaas in de oven goed gemolten is kan je de hete kaassaus er overheen gieten (maar dan moet je zeker zijn dat iedereen dat lust). 2 de manier: (is het beste om te doen). Serveer de kaassaus apart, niet iedereen lust het. Diegene die het lust kan dan alsnog de kaassaus op het vlees toe brengen.

Orloffgebraad is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met champignonsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met witloofsalade en kroketjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met broccoli en knolselderpurée
0 min
Bekijk recept

Orloffgebraad op Italiaanse wijze en tagliatelle met bospaddenstoelen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met champignonsaus
60 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met witloofsalade en kroketjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Orloffgebraad met broccoli en knolselderpurée
0 min
Bekijk recept