Tempura Van Lam Met Gebakken Groentencouscous

30-60 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snij een deel van de groenten (buiten de tomaat) in reepjes, zodat je een evenredige hoeveelheid krijgt tussen couscous en groenten. Hou de witte kool apart. Kook een deel water met een deel witte wijn en een deel azijn met een derde van de hoeveelheid suiker. Voeg een beetje specerijen naar keuze toe. Als de suiker opgelost is, en het geheel gekookt heeft, giet je het op de fijn gesneden witte kool. Laat nu afkoelen. Alle overige groenten doe je in een kom, voeg er water aan toe, en breng aan de kook. Voeg ook allerhande kruiden toe zoals de steeltjes van munt, koriander, peterselie, een kaneelstokje en look. Spoel de couscous eerst onder lauw water, en laat even wellen. (zo gaat de gaartijd sneller) Leg de couscous dan in een geperforeerde kom die je bovenop de bouillonkom kan zetten. Zet er een deksel op en laat zo gaar worden. Meng maizena, bloem, en water samen met peper en zout. Meng fijngesneden tomatenblokjes met yoghurt, munt, citroensap, peper, zout en kurkuma tot een mooie salsa. Als de couscous gaar is, bak je alle andere groenten op met een beetje sesamolie en voeg je de couscous toe. Kleur ondertussen de stukken lamsvlees aan en zorg ervoor dat ze half gaar zijn. Wentel ze nu in het tempurabeslag (maizena-bloemmengsel) en frituur ze.

Tempura Van Lam Met Gebakken Groentencouscous is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

7 groentencouscous
30 min-
Bekijk recept
Drie-groentencouscous met gehaktrolletjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rijkelijke groentencouscous
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Drie-groentencouscous met gehaktrolletjes
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tempura van tilapia en zomergroenten
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kip op Japanse wijze
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pittige ananassalade met tamarinde
20 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Tempura
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept