Broccoli(bloemkool) Taart

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verdeel de broccoli( en eventueel bloemkool) in roosjes, spoel ze af met water en stoom ze beetgaar. Klop de volledige eieren los met wat peper( niet teveel want er zit dus ook al peper in die peperroom) en zout. Verwarm nu de kruidenroom en room in een pannetje op het vuur en voeg hierbij 2/3 van je geraspte kaas toe. Blijf goed roeren tot de kaas volledig gesmolten is en vermengd is met de room. Voeg van het vuur de losgeklopte eieren toe aan de bekomen kaassaus en goed laten doorkoken. Intussen is je taartbodem voorgebakken en zijn groenten gestoomd. haal de spliterwten met het bakpapier van je taartbodem (de spilterwten kun je trouwens bewaren voor een volgende keer) en schil hier nu de goed uitgelekte broccoli en/of bloemkoolroosjes op en schenk er de kaassaus over. Werk je taart af door (met eventueel de garnaaltjes, amandelen en dergelijke en ook)de overige geraspte kaas te verdelen. Plaats dit geheel in het midden van de oven, die je intussen op 160?C hebt gezet en laat deze taart gedurende 30 a 40 minuten bakken, afhankelijk of de kaassaus goed gestold is. eventueel nog even kort onder de grill voor een lekker bruin korstje. En nu smullen maar.

Broccoli(bloemkool) Taart is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Taart met rode pompelmoezen
Nagerecht
Bekijk recept
Slagroomtaart
50 min Gebak
Bekijk recept
Hartige taart met gerookte kip en paprika
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vegetarische taart met prei
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept