Zalmpastei

Langer dan 1 uur -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de ui in ringen en de tomaat fijn. Smelt de margarine/boter, fruit de ui glazig, doe de tomaat erbij. Voeg na een minuut de zalm toe, wat peper, de bouillontablet (verkruimeld), de peterselie/selderij en roer alles goed door elkaar, Laat de kappertjes,doperwtjes, worteltjes uitlekken (snijd de worteltjes klein) en roer dit voorzichtig door de zalm, laat dit zo′n 5 minuten zachtjes "pruttelen" en voeg dan de picalily toe, laat dit nog even meewarmen. Beboter een braadslede of ovenschaal. Doe meel en zout in een kom (voeg een klein beetje milde paprikapoeder aan je deeg toe als je je korst een kleurtje wilt geven), verkruim margarine/ boter erdoor en voeg het water er geleidelijk door. De juiste hoeveelheid water is niet aan te geven, blijf toevoegen tot een samenhangend deeg ontstaat. Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van ca. 1/4 cm dik en bekleed hiermee bodem en zijkant van de ovenschaal/braadslee. Leg de zalmvulling op het deeg. Verdeel de plakjes ei over het zalmmengsel. Rol van de rest van het deeg een lap en leg die over de schaal heen. Vouw de rand van het deeg naar binnen en prik met een vork her en der wat gaatjes. Bestrijk de bovenkant met wat geklopt eigeel.Schuif de schaal in een voorverwarmde oven en bak de pastei in ongeveer een half uur goudgeel.

Zalmpastei is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei met muscadet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Zalmpastei
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei met muscadet
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei en koude waterkerssoep
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Zalmpastei
Langer dan 2 uur - Voorgerecht
Bekijk recept