Notencake

0
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180? C (hetelucht 165) Zorg dat alles op kamertemperatuur is. Bombaynoten in de foodprocessor malen zo fijn als mogelijk is. De eieren splitsen. De dooiers met een mixer schuimig kloppen met suiker, vanille suiker en amandel essence tot de luchtbellen eruit komen. Eiwitten met (schone) mixer stijf slaan (snuifje zout doet eiwitten sneller stijf worden). Schuimige dooiers mixen met gemalen bombaynoten. Stijfgeslagen eiwit daarop leggen en bestrooien met gezeefde ma?zena. De massa vervolgens voorzichtig doch grondig door elkaar spatelen. Vorm zorgvuldig bewerken met anti-aanbak (spuitbus). Mengsel in de vorm gieten en midden in de oven bakken gedurende 40 minuten. Na de baktijd controleren of de cake gaar is door er met een sate prikker of breinaald in te prikken. Als de prikker er schoon uitkomt is de cake gaar. Deze in de gesloten oven laten afkoelen (baksel zal enigszins terugzakken). Voorzichtig de bovenranden met mes losmaken van de vorm en vervolgens storten.

Notencake is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Notencake met porto
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-appel-notencake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Notencake
30-60 min -
Bekijk recept
Chocolade-Notencake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept

Notencake met porto
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade-appel-notencake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept
Notencake
30-60 min -
Bekijk recept
Chocolade-Notencake
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept