Lamsspiesjes Met Hummus

4
20-30 min -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Doe het gehakt met de grof gesneden ui, de gesnipperde knoflook, de kruiden en wat zout in de foodprocessor en laat draaien tot het een glad en samenhangend mengsel is. Draai er met vochtige handen worstjes van van circa 3 cm dik en 5 cm lang. Leg ze in de koelkast om ze op te laten stijven. Week houten spiesjes in water om verbranden te voorkomen en steek ze met een draaiende beweging door de worstjes. Doe de uitgelekte kikkererwten, de tahini, de gesnipperde knoflook, het citroensap en wat zout en peper in de foodprocessor en laat draaien tot het een glad mengsel is. Voeg zoveel warm water toe als nodig is om er een dikke saus van te maken. Schep de saus in een schaaltje, maak er met de vinger een ′slootje′ in en giet daar olijfolie in. Rooster de spiesjes in circa 8 minuten per kant niet te dicht onder de grill of op de barbecue gaar en mooi bruin. Serveer met de hummus en garneer met partjes citroen.

Lamsspiesjes Met Hummus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Hummus garni
5 min Snack
Bekijk recept
Scampi met hummus en lauwwarme sesamvinaigrette
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Speltbrood met hummus en Ibéricoham
10 min Snack
Bekijk recept
Pittige hummus met paprika
35 min -
Bekijk recept

Marokkaanse lamsspiesjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde lamsspiesjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Boti Kebab, Lamsspiesjes Van De Barbecue
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Lamsspiesjes Met Tzatziki
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept