Marokkanse Kip

0-10 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was de pruimen en laat ze gedurende 8 uur weken. Hak de kip in 8 stukken en wrijf ze in met zout,peper en kerrie . Schil en snipper de uien en het knoflook. Bak in de olie de stukken kip met de uien en het knoflook goudbruin. Voeg de bouillon toe en de saffraandraadjes,het kaneelstokje en de cayennepeper. Laat de kip 30 minuten zachtjes stoven. Voeg de pruimen,de honing en de zwarte olijven toe en laat alles nog 20 minuten zachtjes stoven. Verwijder het kaneelstokje . Rooster in een droge koekenpan de geschaafde amandelen goudbruin en bestrooi hiermee de kip . Lekker met couscous.

Marokkanse Kip is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Marokkanse kiptajine
145 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Marokkanse Gehakttaart
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Marokkanse Kip
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidige Marokkanse Gehakttaart
Langer dan 1 uur - Hoofdgerecht
Bekijk recept