Sint-Jacobsschelpen

4
30-60 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook het water gedurende een paar minuten met de ui, tijm, laurier, peper en zout. Zeef het vocht en voeg er de witte wijn aan toe. Pocheer hierin gedurende 10 minuten de lichtjes ontdooide Sint-Jacobsschelpen. Neem ze uit het kookvocht, snijd elke grote Sint-Jacobsvrucht door, en verdeel de stukjes over de ingevette schelpen. Bereid een witte saus met 3 dl kookvocht, Breng de saus op smaak en voeg de room toe en indien gewenst een scheutje cognac. Giet de saus over de schelpen en strooi er de gruyere over en laat even gratineren in de oven.

Sint-Jacobsschelpen is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Visbouillonfondue met venkel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mihoenschotel
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepocheerde St. Jacobsschelpen Met Kerrieroom
20-30 min - Bijgerecht
Bekijk recept
Thaise Jacobsschelpen
20-30 min -
Bekijk recept

Saffraansoep met pastis en St.-Jakobsschelpen
40 min Voorgerecht
Bekijk recept
Veloutésoepje van zoete aardappel met sint-jakobsvruchten
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Pannetje van sint-jakobsvruchten met lime pepper, gebakken babywitlofjes en snijbonen met wasabi en sesam
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pappardelle met sint-jakobsschelpen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept