Leg de plakken bladerdeeg op licht beboterd en met bloem bestoven bakblik en prik er met een vork in het midden wat gaatjes in. Blancheer de spinazie kort, spoel de blaadjes direct daarna koud af en laat ze zeer goed uitlekken. Pocheer de snoekbaarsfilet (die je in vieren hebt verdeeld) halfgaar in de visfumet. Ontvel de tomaten, snijd het kapje eraf en hol ze uit met een pommes parisienne boortje. Leg de spinazie in het midden op de bladerdeegrondjes. Leg hierboven op de halfgare vis en bedek de spinazie en de vis nu af met de uitgeholde tomaat (je zou het ook kunnen omkeren en de tomaten vullen en vervolgens op de kop op de bladerdeegrondjes plaatsen, echter, nog niet uitgeprobeerd). Bak de aldus ontstane snoekbaarstaartjes in een op 175 graden voorverwarmde oven in ca. 10 minuten gaar.Voorbereiding saus: Doe de witte wijn en de fijngesneden ui in een sauspan en laat dit tot de helft inkoken. Voeg de room toe, laat dit nog even doorkoken, neem de pan van dee hittebron, zeef de massa en klop er de in klontjes verdeelde ijskoude boter door. Breng de saus op smaak met peper en zout. Uitserveren: Verdeel de saus over de voorverwarmde borden en zet in het midden de net afgebakken snoekbaarstaartjes, garneer af door op de tomaat een blaadje salie te leggen.
Bladerdeeg Met Snoekbaars En Tomaat is een recept van Smulweb.nl