Engeland: Roomvla Met Gember

6
30-60 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Breng de slagroom op een laag vuur aan de kook, onder toevoeging van de citroenschil en de specerijen.Klop intussen de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik en romig is.Giet, terwijl je blijft kloppen, met kleine beetjes tegelijk de kokende room bij het dooiermengsel. Giet de inhoud van de kom in de pan terug en verwarm het geheel al roerende tot vlak onder het kookpunt. Haal de pan van het vuur zodra het mengsel de consistentie van vla heeft en verwijder het citroenschilletje.Laat de vla afkoelen in een kom; roer af en toe om te voorkomen dat zich een vel vormt.Roer het gembernat en de fijngesneden gember door de roomvla en zet de kom een paar uur in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen vermengen.Klop de inhoud van de kom vlak voor het opdienen even op, om de gemberstukjes gelijkmatig door de massa te verdelen en verdeel de vla over glazen coupes of dessertschaaltjes.Serveer direct.

Engeland: Roomvla Met Gember is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Kabeljauw In Peterseliesaus(engeland)
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Engeland: Champagne-bruidsdrank
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Engeland: Badminton Cup
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Engeland: Loving Cup
10-20 min - Voorgerecht
Bekijk recept