Herfstsaus

20-30 min -
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Was het gedroogde eekhoorntjesbrood en de cantharellen in ruim water. Laat het eekhoorntjesbrood 20 minuten in 1,5 deciliter kokend water en de cognac wellen. Zeef het eekhoorntjesbrood en vang het aromatische vocht op. Klop met een kleine garde de maizena en sour cream door het vocht tot een gladde vloeistof. Snijdt het taaie gedeelte van de cantharellenstelen en snijdt de cantharellen en eekhoorntjesbrood in niet te kleine stukjes.Verhit de olie in een koekenpan en bak de ui op middelhoog vuur in ongeveer 4 minuten glazig en niet bruin. Voeg de klein gehakte champignons, knoflook, tijm en -tussen de vingers fijngewreven- rozemarijnnaaldjes toe en laat 3 minuten meebakken. Voeg alle champignons en paddestoelen toe en laat het op middelhoog vuur 5 minuten bakken; vervolgens op laag vuur nog 5 minuten zachtjes laten sudderen. Voeg het sour cream-mengsel toe aan de paddestoelen en roer goed door. Voeg de tabasco, vers gemalen peper, zout en worcestershiresauce toe en laat enkele minuten zachtjes pruttelen. Voeg als laatste een scheutje truffelolie of uw lekkerste olijfolie (knoflookolie) toe en roer dit door het gerecht. Deze saus smaakt heerlijk bij alle soorten pasta, bij rijst, als vulling voor pastei/ragout-bakjes, maar ook lekker bij gebakken varkenshaasjes- en oesters of een runderbiefstukje of tartaartje. Indien u de saus eet bij pasta, is het lekker om wat versgeraspte parmezaanse kaas over uw gerecht te strooien.

Herfstsaus is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Herfstsaus Met Eekhoorntjesbrood
20-30 min -
Bekijk recept

Herfstsaus Met Eekhoorntjesbrood
20-30 min -
Bekijk recept