Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes

4
20 - 30 min -
-
2 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook de eieren in 6-8 minuten bijna hard. Laat ze schrikken onder koud water, pel ze en snijd ze in vieren. Halveer de tomaatjes en verwijder het vocht met de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in heel kleine blokjes. Snijd ook de zalm in heel kleine stukjes. Boen de citroen schoon en rasp er ½ eetlepel gele schil af. Pers de citroen uit. Meng in een kom de geraspte citroenschil met 1 eetlepel citroensap en peper naar smaak. Schep de blokjes zalm en tomaat erdoor. Klop in een andere kom 2 eetlepels citroensap met de olijfolie, kappertjes, bieslook en zout en peper naar smaak tot een dressing. Zet op een bord een ronde uitsteekvorm van 5 cm doorsnede en vul deze met een kwart van het zalmmengsel. Druk dit goed aan en trek de vorm langzaam omhoog. Maak zo nog drie zalm taartjes. Leg de partjes ei eromheen en schep de dressing ertussen. Lekker met geroosterde sneetjes bruin stokbrood. Tip: vervang de kappertjes door kleine blokjes augurk.

Tartaartje van gerookte zalm met kappertjes is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Couscous met koolraap
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartje met witte kaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaartje met witte bonen in tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tartaar met peterselieboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept