Sardientjes van de barbecue

4
< 20 min -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Hak de peterselie fijn. Pel en hak de ui fijn. Meng de azijn met de suiker, een snufje zout, een snufje peper en 5 eetlepels olie. Voeg de fijngehakte peterselie en ui toe aan het azijnmengsel. Spoel de sardientjes af onder de koude kraan en dep ze droog. Kerf de sardientjes hier en daar in en rijg ze aan satéprikkers, bestrooi ze met wat zout. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 x keren. Leg de gare sardientjes op een grote schaal en verdeel de peterseliesaus erover. Lekker met dikke plakken ovenwarme noten-ciabatta met frisse citroenboter: meng door 125 gram zachte boter 2 theelepels geraspte citroenschil, ½ eetlepel citroensap en zout en peper.

Sardientjes van de barbecue is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zeewolf geflambeerd met ouzo
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aubergine met tomaten en mozzarella
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Maaltijdsalade met sardientjes en croutons
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Warme aardappelsalade met sardientjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eiersandwiches
20 min Snack
Bekijk recept
Plaatpizza met sardientjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept