Verhit ruim van te voren de grill of steek de barbecue aan. Hak de peterselie fijn. Pel en hak de ui fijn. Meng de azijn met de suiker, een snufje zout, een snufje peper en 5 eetlepels olie. Voeg de fijngehakte peterselie en ui toe aan het azijnmengsel. Spoel de sardientjes af onder de koude kraan en dep ze droog. Kerf de sardientjes hier en daar in en rijg ze aan satéprikkers, bestrooi ze met wat zout. Bestrijk de spiezen en een heet grillrooster met wat olie. Leg de spiezen op het rooster en laat ze onder de grill of boven de hete barbecue in ongeveer 6 minuten gaar worden. Tussentijds 1 x keren. Leg de gare sardientjes op een grote schaal en verdeel de peterseliesaus erover. Lekker met dikke plakken ovenwarme noten-ciabatta met frisse citroenboter: meng door 125 gram zachte boter 2 theelepels geraspte citroenschil, ½ eetlepel citroensap en zout en peper.
Sardientjes van de barbecue is een recept van Visrecepten