Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus

4
20 - 30 min -
-
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaat in kleine stukjes. Verhit de slaolie en bak hierin de ui in 3 minuten zachtjes glazig. Voeg de knoflook, de tomatenpuree, de tomaat, de suiker en de sambal toe en bak het geheel 5 minuten op een laag vuur. Roer de crème fraîche erdoor en laat de saus nog 3 minuten pruttelen. Voeg zout en peper naar smaak toe en houd de saus warm. Bestrooi de scholfilets met een beetje zout en leg ze in een stoommandje. Plaats het stoommandje boven een laagje kokend water en sluit de pan goed af. Laat de vis in 5-7 minuten gaar worden (afhankelijk van de dikte van de filets). Leg de gestoomde scholfilets op warme borden en schep de saus erover. Magnetron tip: Leg de scholfilets met de smalle kant naar het midden, naast elkaar in een platte ronde schaal. Dek de schaal af en laat de vis op half vermogen in 6-8 minuten gaar worden. Draai de schaal -als de magnetron geen draaiplateau heeft- tussentijds 2x. Bestrooi de gare vis met een beetje zout. Lekker met gekookte spiraalmacaroni en broccoli.

Gestoomde scholfilet met een pikante tomatensaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Groenteballetjes met romige tomatensaus
50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfilet in pittige tomatensaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselen in spicy tomatensaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zoete bonen met worstjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Gestoomde spruitjes met peer
25 min Bijgerecht
Bekijk recept
Bimi met gebakken uitjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Makreelcurry met naanbrood
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept