Geroosterde wijting met knoflooksaus

4
35 min of meer -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd van de bovenkant van de knoflookbollen een kapje af. Zet de bollen naast elkaar in een klein ovenschaaltje, strooi de tijm erover en sprenkel er 2-3 eetlepels olijfolie over. Rooster de bollen knoflook in de oven in 15-20 minuten tot de teentjes zacht zijn. Halveer de courgettes in de lengte, schaaf ze met een kaasschaaf in lange, smalle en niet te dunne linten en verdeel ze over een bakplaat. Neem de knoflook uit de oven en schenk de olie over de courgette. Rooster de courgette in de oven in 15-20 minuten gaar en bruin. Laat de knoflook iets afkoelen en schep dan met een klein lepeltje de gare teentjes tussen de velletjes uit en doe ze in een steelpan. Schenk de melk erbij en pureer alles met een staafmixer tot een fijne saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de wijtingfilets in met zout en chilipoeder en bestrijk ze met olijfolie. Rooster de vis in een hete grillpan in 6-8 minuten gaar en mooi bruin. Keer de filets pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Verwarm de knoflooksaus al roerende. Schep de courgettelinten op warme borden en leg de wijtingfilets erop. Schep er wat knoflooksaus over en geef de rest er apart bij. Lekker met tomaten gevuld met rijst: hol 4 vleestomaten uit. Snijd het uitholsel klein en meng het met 200 g rijst, 1 eetlepel tijmblaadjes, 1 eetlepel geraspte citroenschil, zout en versgemalen peper. Schep dit in de tomaten en zet ze naast elkaar in een niet te grote pan. Schenk 250 ml bouillon in de tomaten en op de bodem van de pan. Stoof de tomaten met rijst in 20-30 minuten heel zachtjes gaar. Wijn Een Chardonnay uit Walker Bay (Zuid-Afrika) is fris met ‘beet’. Precies wat dit gerecht nodig heeft.

Geroosterde wijting met knoflooksaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Toum (Libanese knoflooksaus)
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mediterrane vissoep
20 min-
Bekijk recept
Vegetarische balletjes met rodekool
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Haantje met knoflookaardappelen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

BBQ speklappen met geroosterde zoete aardappel
45 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sandwich ham met geroosterde tomaat
20 min
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept