Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus

4
35 min of meer -
-
3 sterren op basis van 9 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Kook in een wijde pan de wijn met de fond, het sjalotje en het vanillestokje op matig hoog vuur tot een derde van het vocht over is. Zeef het vocht boven een andere pan. Schraap het zwart merg uit het vanillestokje en roer dit door het ingekookte vocht. Roer ook de slagroom erdoor en laat de saus nog 10 minuten heel zachtjes koken. Voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de tongscharren in met zout en peper en wentel ze door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf. Verhit de boter in een grote koekenpan tot het schuim wegtrekt. Leg de tongscharren er met de donkere kant in. Bak 4 minuten, keer de vissen en bak ook de onderkant in nog 4-5 minuten gaar. Snijd de appels elk in 10 partjes. Houd de vissen warm op een bord onder aluminiumfolie en bak de partjes appel in het bakvet. Schep wat saus op warme borden en leg de tongschar in de saus. Leg de partjes appel dakpansgewijs op de vis. Strooi er wat peterselie over. Serveer de rest van de saus erbij. Lekker met gesmoorde spitskool en gebakken aardappeltjes.

Gebakken tongschar met appeltjes en vanillesaus is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Taartje van aardbeien in pepergelei
34 min Nagerecht
Bekijk recept
Crumble met rode vruchten en speculaas
Nagerecht
Bekijk recept
Peer met vanillesaus
20 min Nagerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept