Gebakken scholfilets met bacon en notenboter

4
35 min of meer -
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Bak de plakken bacon in 1 minuut onder een hete grill of 30 seconden in de magnetron. Zet ze terzijde en houd ze warm. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Verhit de olie met 15 gram boter in een grote koekenpan. Meng de bloem met peper en zout. Haal de visfilets door de bloem. Bak ze in 2-3 minuten, afhankelijk van de dikte, aan beide kanten licht goudbruin. Leg ze op een voorverwarmde schaal en leg de plakjes bacon ertussen. Verhit de rest van de boter in een schone koekenpan totdat deze lichtbruin is en nootachtig ruikt. Voeg de amandelen, het citroensap en de kruiden toe en giet dit mengsel over de vis en de bacon. Lekker met gebakken krieltjes en Parijse (ronde) worteltjes bij.

Gebakken scholfilets met bacon en notenboter is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Baguette brie-rucola-notenboter
10 min
Bekijk recept
Notenboter
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Spruitjes met notenboter
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sint-jakobsschelpen in notenboter
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept