Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes

2
< 20 min -
-
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Snijd de tomaten in vieren, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Snijd de olijven in plakjes. Halveer de scholfilets in de lengte. Meng in een diep bord de bloem met 2 sticks Verstegen kruidenmix voor vis. Wentel de scholfilets door de bloem. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de scholfilets in 4-6 minuten goudbruin en gaar. Keer ze halverwege voorzichtig met een spatel. Leg de scholfilets op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Schep de knoflook, tomaat, olijven en kappertjes door het bakvet en bak alles 2-3 minuten op matig hoog vuur. Schep het tomaatmengsel over de scholfilets. Lekker met aardappelpuree en sperziebonen. Tip: een nog makkelijkere variant: bak de scholfilets en serveer er een cupverpakking Verstegen

Gebakken scholfilet met tomaat en kappertjes is een recept van Visrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Pasta met mediterrane tonijnsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmdip
10 min Voorgerecht
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Salade met jumbogarnalen, avocado en waterkers
10 min
Bekijk recept

Gebakken appel en appelchips met ijs
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Gebakken rijst met ananas
40 min Bijgerecht
Bekijk recept
Gebakken taco's met sardines
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken schol met druivendressing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept