Cointreau-Parfait

8
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

De slagroom bijna stijf slaan. De suiker klutsen met de cointreau totdat ie oplost. Daarna de eieren (4+2 dooiers) erbij en au bain marie verwarmen onder voortdurend mixen. Langzaam bindt de vloeistof en ontstaat er vla. Als de vla voldoende gebonden is (hier past enig gokken; hij lijkt dan op advocaat) van het vuur af en door blijven mixen terwijl de vla afkoelt. Als je de pan in een pan koud water zet dan lukt dat in 10 minuten. Mengen met de slagroom (niet meer mixen) en storten in een met folie bekleed bakblik. 12 uur in het vriesvak op laten stijven.

Cointreau-Parfait is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Stroopwafelparfait
18 min Nagerecht
Bekijk recept
IJskoude pepernotenparfait
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Parfait van kippenlevertjes
30 min Snack
Bekijk recept
Chocoladeparfait met zomerfruit
270 min- Nagerecht
Bekijk recept

Sangria
Snack
Bekijk recept
Taart met citrusflan
Nagerecht
Bekijk recept
Sinaasappel-grapefruitcocktail
10 min
Bekijk recept
Chocolade-bananentaart
35 min Nagerecht
Bekijk recept