Ile Flottante Met Earl Grey-thee En Geraspte Chocolade

4
10-20 min -
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

Strooi de earl grey in de melk. Breng samen aan de kook. Haal de pan van het vuur wanneer de eerste kookbubbels opstijgen. Laat de thee drie minuten trekken in de hete melk. Scheid de eierdooiers van het wit. Voeg 250 g griessuiker bij het eigeel. Klop met een garde tot een witte schuimige creme is ontstaan. Schep een pollepel hete melk bij het eigeel. Klop alles los en voeg dit mengsel bij de hete melk. Al roerend met een spatel wordt de creme zacht opgewarmd tot ze licht gebonden is. Deze creme Anglaise mag in geen geval aan de kook komen. De creme is gaar als de randen niet samen vloeien wanneer je met een vinger een streepje door de saus trekt op de spatel. Zeef en laat afkoelen. Klop de eiwitten op, samen met een snuifje zout tot zeer stevig schuim. Voeg 80 g poedersuiker bij en meng grondig maar voorzichtig. Breng een pot met water aan de kook. Zet het vuur dan lager en laat het water tegen het kookpunt aanzweven. Schep met een lepel mooie bollen uit het eiwit. Laat deze pocheren in het bijna kokende water. Pocheertijd : drie minuten langs elke kant. Pocher niet te veel eiwitbollen tegelijkertijd. De iles flottantes mogen vervolgens uitlekken op een schone handdoek.

Ile Flottante Met Earl Grey-thee En Geraspte Chocolade is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

île flottante met abrikozencoullis
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ile flottante
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile Flottante met noten
50 min Nagerecht
Bekijk recept
Ile flottante
60 min Nagerecht
Bekijk recept