Kerrie Laksa

6
Langer dan 1 uur -
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

STAP01:Kip met sereh, salam, laos, bouillonblok en water (tot kip onderstaat) in ca. 1 1/2 uur zachtjes gaar koken. Kip uit bouillon scheppen en vlees in kleine stukjes plukken. STAP02:Ui, knoflook, ketoembar, djinten, kemirienoten, trassi, koenjit en suiker fijnmalen. Mengsel in olie ca. 5 min. zachtjes bakken en aan bouillon toevoegen. Santen er door roeren. Bouillon aan de kook brengen(niet te lang doorkoken). STAP03:Garnituur:bihoen volgens gebruiksaanwijzing weken en laten uitlekken. Tauge 1 min. koken. Gehaktballetjes:aardappelen, gehakt, zout, peper en nootmuskaat mengen en tot kleine balletjes draaien en in frituurolie (180 graden) frituren. STAP04:Serveren:Aan tafel wat rijst in borden scheppen, daarop bihoen, stukjes kip, plakjes ei en balletjes gehakt leggen. Vervolgens een paar lepels soep erover schenken. Garneren met selderij en gebakken uitjes.

Kerrie Laksa is een recept van Smulweb.nl

Dit vind je misschien ook lekker

Thaise bouillonfondue met kokosmelk
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Ajam Kerrie Laksa
2 uur- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sup Kentang (aardappelsoep)
30-60 min -
Bekijk recept
Laksa Soep Met Garnalen
10-20 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Oosterse rijstschotel met makreel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hollandse couscous met kerrie
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chinese kool-pilav met kerrie-kipdrumsticks
30 min-
Bekijk recept