Spruitjestaart met champignons

4
15 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 225 °C. Ontdooi het bladerdeeg. Vet de ovenschaal in en bekleed met het bladerdeeg. Prik het deeg hier en daar met een vork in.
  • 2 Halveer de spruitjes. Kook de spruitjes in ruim kokend water 5 min. Snijd de ui in partjes. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Verhit de boter in een steelpan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de champignons en de tijm toe en roerbak 5 min. Schep de spruitjes erdoor en breng op smaak met peper en zout. Schep het spruitjesmengsel op het bladerdeeg.
  • 3 Roer de zuivelspread los met de eieren en lepel het mengsel over de vulling. Bak de taart in het midden van de oven in 45 min. goudbruin en gaar. Breng na 30 min. de oventemperatuur terug naar 175 °C. Serveer direct.

Spruitjestaart met champignons is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spruitjestaart met vegetarische worst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjestaart
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjestaart met tonijn
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spruitjestaart met gerookte makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept