Zuurkoolschotel van Eugénie

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van ½ cm en kook ze 10 min. in weinig water met zout. Giet ze af.
  • 2 Verhit in een hapjespan ⅓ van de boter en bak de spekreepjes in 5 min. krokant. Neem de helft van de spekreepjes uit de pan en houd achter. Halveer de appels en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en snijd de parten in stukjes. Schep de zuurkool met de appel en de mosterd door de rest van de spekreepjes. Stoof de zuukool met de deksel op de pan 15 min. op laag vuur.
  • 3 Smelt ondertussen in een pan met dikke bodem de rest van de boter. Roer de bloem er in één keer door en bak 1 min. mee zonder te kleuren. Voeg al roerende scheutje voor scheutje de melk toe en roer tot een gladde saus. Laat de kaas in de saus smelten en breng op smaak met peper.
  • 4 Schep de zuurkool in de ovenschaal en verdeel de aardappelplakjes er dakpansgewijs over. Schenk de kaassaus over de aardappelen, verdeel de overgebleven spekreepjes erover. Zet de schaal ca. 20 min. in het midden van de oven, zodat een knapperig goudbruin korstje ontstaat.

Zuurkoolschotel van Eugénie is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker


Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met cajunreepjes
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met appel en kaneel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zuurkoolschotel met gehakt en ananas
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept