Ribeye op Argentijnse wijze

4
30 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 6 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Voor de chimichurri: Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd hem in stukjes. Snijd ook 1 bosuitje in stukjes. Meng de peper en de bosui met de knoflook en de helft van de peterselie. Voeg hieraan de helft van de zonnebloemolie, de helft van de rodewijnazijn en alle oregano toe en pureer alles met de staafmixer. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel 1 uur staan zodat de smaken goed intrekken.
  • 2 Voor de salsa criolla: Snijd het tweede bosuitje over de lengte in vieren en daarna in kleine stukjes. Verwijder de zaadlijsten van de halve paprika en snijd hem daarna in kleine blokjes. Snijd de tomaat in parten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Meng de bosui, de paprika en de tomaat met de rest van de zonnebloemolie, de rodewijnazijn en de peterselie. Breng op smaak met zout en peper. Laat 1 uur staan.
  • 3 Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm een grillpan of steek de barbecue aan. Bestrijk het vlees met een beetje olijfolie en bestrooi het met peper en zout. Gril de steaks afhankelijk van de dikte 3 minuten (rood) of 4 minuten (medium). Laat het vlees vóór het serveren even rusten, zodat het nog sappiger wordt. Zet de chimichurri en de salsa criolla in bakjes op tafel.

Ribeye op Argentijnse wijze is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gestoomde visbroodjes
50 min Snack
Bekijk recept
Meatloaf
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenskoteletten op Griekse wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenbouillon met gevulde pasta
15 min Voorgerecht
Bekijk recept

Toast met gerookte ribeye en avocado
15 min Snack
Bekijk recept
Ribeye met bearnaisesaus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrilde ribeye met shiitakeboter
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Julius Jaspers' ribeye van de barbecue met steaksaus
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept