Stoofvlees met sinaasappelgremolata

4
35 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 5 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Rasp de helft van de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Verhit de olie in een braadpan. Bestrooi de riblappen met peper en zout. Bak het vlees op hoog vuur rondom bruin. Voeg de ui, bleekselderij en winterpeen toe en bak al omscheppend 2-3 min. mee. Voeg het sinaasappelsap en de tomaat toe. Breng aan de kook en stoof het vlees op laag vuur in 2-2 1/2 uur met de deksel op de pan zacht en gaar. Meng in een kom het sinaasappelrasp, peterselie en knoflook (dit mengsel heet gremolata). Breng het vlees op smaak met peper en zout. Serveer met de gremolata. Lekker met tagliatelle en met brood om in de saus te dopen.

Stoofvlees met sinaasappelgremolata is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Zalm met olijven-sinaasappelgremolata
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Aspergeschotel met sinaasappelgremolata en zalm
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Sappig Italiaans stoofvlees
20 min-
Bekijk recept
Griekse stoofschotel
Bekijk recept
Klassiek stoofvlees met rode wijn
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
115 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept