Volkorenpenne met groene groenten

4
25 min
Hoofdgerecht
3 sterren op basis van 3 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne in een pan met ruim water en wat zout in 10-12 minuten beetgaar. Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Schep de peultjes en de tuinerwten erdoor met 75 ml water en smoor ze in 5 minuten zachtjes beetgaar. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Klop in een kom de eieren los met de slagroom, de citroenrasp, 1-2 eetlepels citroensap en ruim (versgemalen) peper en zout. Roer de bieslook erdoor. Meng 2 eetlepels heet pastakookvocht door het roommengsel. Giet de pasta af en roer het roommengsel erdoor. Verwarm het geheel al roerend tot de saus begint te binden. Schep het groentemengsel door de pasta. Schep de penne met saus in diepe pastaborden en strooi het basilicum erover. Lekker met versgeraspte grana padano.

Volkorenpenne met groene groenten is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gegratineerde volkorenpenne
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpenne carbonara
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Volkorenpenne met kalkoen en veldslapesto
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept