Mosselen met citroenroom

4
20 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Knoflook pellen en snipperen. Citroenschil raspen en citroen uitpersen. In grote diepe pan olie verhitten en hierin knoflook 2 min. bakken. Prei, citroenschil, bouillontablet en room toevoegen en aan de kook brengen. Zo nu en dan roeren. Mosselen ondertussen wassen. Mosselen die ver openstaan of kapot zijn verwijderen. Mosselen met mosselkruiden (uit bak mosselen) aan pan toevoegen, omscheppen en met deksel op pan in 5-8 min. gaarkoken. Citroensap en peper naar smaak toevoegen. Brood in repen snijden. Mosselen met prei op 4 borden scheppen. Brood erbij geven. Mosselen weggooien die tijdens het koken niet zijn opengegaan.

Mosselen met citroenroom is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Spitskool met citroenroom
20 min Bijgerecht
Bekijk recept
Mosselen met citroenroom en peterselie
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Amandelkoeken met citroen
20 min Snack
Bekijk recept
Citroen-frambozenschuimgebak met citroengranita
1u10 min Nagerecht
Bekijk recept

Mosselen met mieriksworteldip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Thaise gewokte mosselen
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met mosselen en citroengras-roomsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Soep met bier en mosselen
35 min
Bekijk recept