Varkenshaas met kappertjesjus

4
45 min
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 220 °C. Aardappelgratin bereiden volgens aanwijzingen op verpakking. Boter met 1 el olijfolie in diepe braadpan lichtbruin laten worden. Hierin varkenshaas op matig vuur, met deksel half op pan, in ca. 20 min. rondom bruin en gaar bakken. Spruiten in ruim kokend water met zout naar smaak in 8-10 min. gaarkoken. Afgieten. Knoflook pellen en in plakjes snijden. 2 el olijfolie in droge spruitjespan verwarmen. Hierin knoflook snel lichtbruin bakken. Spruitjes toevoegen. Varkenshaas uit braadpan nemen en afgedekt even laten rusten. Kappertjes, 2 el vocht van kappertjes, mosterd, honing en 1/2 kopje water aan braadpan toevoegen en jus al roerend tegen de kook aan laten komen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Vlees in plakken snijden en over 4 borden verdelen. Aardappelgratin en spruitjes ernaast scheppen. Kappertjesjus over vlees scheppen.

Varkenshaas met kappertjesjus is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kalfsoester met roergebakken spinazie en kappertjesjus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Visballetjes met kappertjesjus
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witvisfilet met kappertjesjus en gegratineerde venkel
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tilapiasandwich met courgette en ansjovis-kappertjesjus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept