Gehaktballen en rode bietjes met peper

4
30 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de boterham in kleine blokjes. Meng het brood met het ei, de gehaktkruiden en mosterd. Kneed het gehakt erdoor. Vorm er 8 ballen van en druk een beetje plat. Kook de aardappelen in een laagje water met zout naar smaak in ca.15 min gaar en giet af.
  • 2 Verhit ¾ van de boter in de braadpan en bak als het schuim begint weg te trekken de gehaktballen rondom bruin. Voeg de jus en het water toe. Laat het gehakt met de deksel half op de pan, op matig vuur in ca. 15 min. gaar worden. Keer zo nu en dan.
  • 3 Smelt de rest van de boter in een diepe pan. Voeg de bieten en lekker veel zwarte peper toe. Schep om en laat op matig vuur goed warm worden. Snijd de bieslook fijn en roer erdoor. Verdeel de gehaktballen, aardappelen en bietjes over borden. Schep de jus over het gehakt en de aardappelen.

Gehaktballen en rode bietjes met peper is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gestoofde bospeen met platte gehaktballen
30 min-
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rode bieten en appel met pruimenjus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gehaktbal met jus
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept