Schnitzel met ovenkrieltjes

4
20 min
Hoofdgerecht
4 sterren op basis van 4 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Oven voorverwarmen op 220 °C. Uien en teentjes knoflook pellen en snipperen. Krieltjes in ovenschaal mengen met helft uitjes, helft knoflook, 2 el olie en zout en peper naar smaak. In oven in ca. 15-20 min. bakken. Zo nu en dan omscheppen. Sperziebonen in diepe pan met ruim kokend water en zout naar smaak 10 min. koken. Afgieten in vergiet. Pan drogen, terug op vuur zetten en hierin 2 el olie verhitten. Rest ui en knoflook 1 min. bakken. Boontjes toevoegen en 3 min. samen bakken. Met zout en peper naar smaak bestrooien. Ondertussen 2 el olie in grote koekenpan verhitten en hierin in ca. 8 min. schnitzels aan beide kanten bruin en gaar bakken. Schnitzels op 4 borden leggen, 2 el Dijonnaise ernaast scheppen. Krieltjes en sperziebonen over borden verdelen.

Schnitzel met ovenkrieltjes is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Ovenkrieltjes
2 min Bijgerecht
Bekijk recept
Tonijnsteak met ovenkrieltjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kip in spek met ovenkrieltjes
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Schnitzel, citroen en courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met schnitzelreepjes en kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Saltimbocca borrelspiesjes
50 min Bijgerecht
Bekijk recept